במסגרת כוונתה של השרה להגנת הסביבה לבחון הכרזה על דקר הסלעים ודקר אלכסנדרוני כעל ערכי טבע מוגנים, פונה השרה להגנת הסביבה לבעלי העניין והציבור הרחב לקבל את התייחסותם.
בחודש דצמבר 2019, תוקנה אכרזת גנים לאומיים, שמורות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה (ערכי טבע מוגנים), התשס”ה – 2005 ובמסגרתה הוספו מינים רבים כערכי טבע מוגנים. השרה סבורה, כי בהתקיים ערכי טבע מסוימים שיש ערך בשמירתם, ראוי להכריז עליהם כעל ערכי טבע מוגנים. ככלל, השרה מעדיפה לנקוט בעיקרון הזהירות המונעת (precautionary principle), ועמדתה כי רצוי לנקוט בגישה זהירה שתבטיח הגנה על קיומו של ערך טבע מסוים מאשר לנקוט בגישה מקלה העשויה להביא, חלילה, להכחדתו או לפגיעה משמעותית ובלתי הפיכה בו.
לאור זאת, מבקשת השרה לבחון הכרזה על שני מיני הדקר האמורים כעל ערכי טבע מוגנים. עד עתה הגיעו לידי המשרד להגנת הסביבה חומרים רלוונטיים רבים בכל הנוגע לאכרזה האמורה, ומועמד בזאת לעיון הציבור החומר והמידע בנושא הקיים במשרד להגנת הסביבה.
בעלי עניין, ארגונים מייצגים, ארגונים סביבתיים, מומחים, משרדי ממשלה והציבור הרחב – שבידם מידע נוסף בנדון – מוזמנים להעביר את התייחסותם לנושא בכתב לדוא”ל: [email protected]
תאריך אחרון להגשה: 26.11.2020
בפנייה יש לציין את:
- שם הפונה
- ארגון
- תפקיד
- פרטי קשר
ללא פרטים אלה לא נוכל להתייחס לעמדתכם ככל שנשלחה לתיבת הדואר הנ”ל.
בתחילת חודש דצמבר 2020 יתקיים כנס באמצעות ועידת וידיאו (מערכת ‘זום’), על מנת לדון בהתייחסויות לנושא זה. קישור לוויעוד החזותי (Video-Conference) יישלח בסמוך למועדו בדואר אלקטרוני לכל הפונים.
בתום בחינת תוצרי הליך שיתוף הציבור, תינתן תגובה למשתתפי הכנס והפניות שתתקבלנה, אולם אין התחייבות למתן תגובה פרטנית לכל פונה/משתתף.
להמשך קריאה וקבצים להורדה לחצו כאן
******** הם בכאילו דואגים לדג אבל מזרימים את תחולת הביוף בכל חורף בכל החופים בארץ , ומאכילים אותנו דגים מצופים בחרא גם את הביוף של עזה ******************!!! חחח המטרה העיקרית שלהם הוא להמשיך לייצר לעצמם עבודה ולעשות כסף באוונטה.***************ד…
מעניין לקיים מחקר האם עובדי הרשות הם טבעוניים ברובם ?