מהו זרם חוזר ? ולמה כדאי לחפש אותו בים?.
זרם חוזר כשמו כן הוא הזרם שמגיע לכיוון החוף מתנקז בחזרה וחוזר לכיוון העומק.
זרם חוזר הוא בעצם תנועת מלקחיים של שניי זרמים שמתרכזים לנקודה אחת שבה נרצה לזרוק את הפיתיון ואו הדמוי שלנו.
מה היתרון בעבודה בזרם חוזר?.
בזרם החוזר נמצא דגים שממתינים לחומרים מזינים שחוזרים מכיוון החוף או דגים קטנים שנסחפים עם הזרם לכיוון העומק וקשה להם יותר לשלוט בתנועה שלהם וכך בעצם הופכים לטרף קל עבור דגים טורפים , למשל לברקים שיושבים על החול בזרם החוזר ומחכים לדגים קטנים שייסחפו על מנת לאכול אותם , טרולוסים שידועים בתור שחיינים אולימפיים שיכולים להתמודד עם כל זרם שנכניס אותם אליו. כמו כן בקצה הזרם החוזר נוכל למצוא את שאר הדגים כמו מרמירים ,סרגוסים , טמבליזיות ועוד שניזונים מהמזון שנסחף לכיוון העומק.
עם מה כדאי לעבוד בזרם חוזר?.
פיתיונות – רצועות קלמרי שתפרנו על קרס עם צוואר ארוך תוך כדי שהשארנו רצועה קצרה מחוץ לקרס על מנת שתפתה את הדג תוך כדי שהיא מתנופפת בזרם מה שנראה כמו דג פצוע או חלש,וכמובן תפירה של דג חי.
אם נזרוק רחוק לסוף הזרם נמצא גם את שאר הדגים כך שאפשר להשתמש בפיתיונות אחרים כמו גמברי, תולעים, דג חי.
עבודה עם דמויים : נרצה לעבוד עם סיליקונים עם זנב ארוך שיבצעו תנועה תוך כדי שהם שוחים נגד הזרם או דמוי ששוקע לעומק של 30-50 ס”מ תלוי בעומק המים ובמהירות העבודה. רצוי לזרוק לתוך הזרם ולעבוד לאט הזרם כבר יפעיל את הדמוי\סיליקון בהתאם לכיוון הזרימה אפשר מידי פעם לעשות תנועה חדה עם המקל בכדי למשוך דגים שמתלבטים אם לתקוף ואו לא.
מהו טווח העבודה שלי בזרם חוזר?
בזרם חוזר לא נתמקד רק במרכז הזרם אלה בכל טווח הזרימה , הרבה מקרים ישבו הדגים הטורפים בין הרמה החולית לכיוון הזרם ויחכו לדגים קטנים לכן ננסה לזרוק על כל התוואי של הזרימה כמו בתמונה להמחשה.
זכרו אין דג שלא תוקף יש דייג עייף 🙂





