שלום חברים.
מאמר זה יעסוק בקרסים וקשירת קרסים ואנסה לרכז פה את הקשרים המועדפים עליי .
על מנת לעזור למי שמחפש חומר בנושא ולרכז הכל במקום אחד.
על מנת לאפשר הבנה ברורה יותר, חשוב להבין את החשיבה מאחורי כל נושא הקרסים, יש חשיבה על כל פרט.
נתחיל מהמקל, ב Slow Pitch אנחנו עובדים עם מקל ארוך ומאוד עדין ועם דראג מאוד נמוך, ביחס למקלות גיג רגיל .
המקל שלנו נועד לתת פרזנטציה לגיג, כלומר להרקיד ולהקפיץ את הגיג מצד לצד .
שמגיעים לשלב ההוק סט אנחנו קצת בבעיה והפתרון לבעיה הוא שימוש בקרסים חדות ודקות מאוד, על מנת שנקבל “נעיצה” טובה יותר תוך כדי שימוש בפחות כוח , קרס דקה חודרת טוב יותר, בהעדר מקל עם עמוד שידרה שמאפשר הוק סט מכל הלב.
למעשה הוק סט ב SLOW הוא שונה מהוק סט בגיג וורטיקלי , פה ברגע שיש מגע עם דג מגלגלים מהר, על מנת לצמצם את הבטן בחוט תוך כדי החדרת המקל למים לכיוון הדג וברגע ההידוק המתח של החוט עם הדג, מבצעים משיכה אנכית של המקל כלפי מעלה ללא הישענות על המקל או שימוש בבלנק , כלומר חוט ישיר בין הדג והרולר למעשה כל מתח החוט מופעל על הרולר ואין לנו איבוד מתח או ספיגה של האנרגיה על ידי המקל .
מכיוון שאנו משתמשים בגיגים שיורדים לאט וכל הקפצה גורמת לגיג לבצע אקרובטיקה במים של עליה וירידה, השימוש ב 4 קרסים מגדיל לנו את סיכויי הנעילה, נעילה על הקרסים התחתונות לדוגמה , בגיג רגיל הנעילה הזאת הייתה מתפספסת.
צורת הגיג מאפשרת לו לעבוד גם בעליה וגם בירידה, לכן קיימת חשיבות בהתאמת הקרסים לגיג .
למעשה הקרסים צריכות כמעט להיפגש אחת עם השנייה, ללא אפשרות של התחברות בניהם בזמן ההקפצה . וכך למעשה אנחנו הופכים את האזור הנעילה של הגיג ל360 מעלות בכל צד של הגיג ולא רק בחלק העליון.
מה שברור לחלוטין שאינו קיים בגיג וורטיקלי .
קשירת הקרסים חייבת להיות כאשר 2 הקרסים פונות אחת לכיוון השנייה במצב נוח, כלומר הכיוון חייב להיות בצורה טבעית של החוטים .
בצורה הזאת ברגע התקיפה, הדג דוחף קרס אחת, זאת עם “הגב” אליו, אבל למעשה מקבל את החוד של הקרס ממול.
ברוב המקרים ינעל עם עוד לפחות קרס אחת .
ישנם המון קרסים שמגיעות קשורות, על כל חבילה של קרסים יש את מידת הקרס ואת אורך האסיסט (מצורפת תמונה ). אבל ריבויי של גיגים, בגדלים שונים וצורות שונות, מחייב אותנו בקשירה והתאמה של אורכי האסיסט לפי גודל הגיג על מנת למקסם את אזור המגע עם הדג .
להבדיל מגיג וורטיקלי שבו הגיג אינו לוקח חלק בפייט עם הדג, פה העניין שונה והגיג נהפך לחלק מהמערך כאשר הדג ננעל על הקרסים התחתונות, וכל כשל בגיג עלול לגרום לאיבוד דג.
בדר’כ גיגים יפנים של החברות המוכרות בנויים היטב ועיקר הבעיה בחוזק של גיג קיימת בחיקוים זולים, שם הסיני העתיק אבל לא חשב עד הסוף לחשיבות כבל מוליך שלם מקצה לקצה.
הקרסים לסלו מחולקים ל 2 קבוצות עיקריות.
עם עין בקרס וללא עין כמובן שקיימים המון יצרנים שונים בשוק עם אכויות שונות .
לכל קבוצה קיימים מספר סוגי קשירות ועל מנת לבצע קשירה אנו צרכים את הפריטים הבאים :
# סרגל על מנת למדוד את החוט .
# מתקן מחזיק קרס או באנגלית Vice נפוץ בקרב דייגי הFly.
# בובין עם חוט
# סכין יפנית או כלי חיתוך אחר לחוט אסיסט
# קרסים
# טבעות סוליד
# טבעות ספליט
# פלייר
# דבק מהיר נוזלי דליל
# מצת
התהליך דיי פשוט וכמובן שמפעם לפעם הרמה של הקשירה רק תעלה .
חשוב לציין שקרס עם עין מאפשרת קשירה גם למי שאין ברשותו בובין כמו שמוסבר בסרטון .
לקרסים ללא עין יש צורך בבובין, או אמצעי חלופי אחר אצרף פה תמונות בשלבי עשיה לפתרון מפתיע בחוזקו, חוט דנטלי .
ישנם מספר סוגי קשירות, האחת חדירה עם הקרס בחוט אסיסט וליפוף לחיזוק.
השנייה ליפוף החוט על הקרס בכיוון הנגדי, ביצוע קשר וחזרה עם החוט וליפוף של החוט החוזר כפי שמוסבר בסרטון .
לעבודה עם 4 קרסים יש יתרונות ויש גם חסרונות .
החיסרון הבולט הוא היתפסות בקרקעית.
השימוש ב4 קרסים, עלול גם להכניס למצב בו נתפסים 2 דגים על גיג אחד, מצב זה אינו נדיר, ויתאפשר בעיקר בתקופות בהם קיימת תחרות על אוכל בקרב חברי הלהקה .
שמדובר בשני דגים קטנים, אין שום בעיה, הבעיה מתחילה שמדובר בשני דגים גדולים, שכל אחד מושך לצד אחר, ללא ויסות של הלחץ או הכוח שמופעל, מכיוון שלכיוון קלאץ שלנו אין כל השפעה, והמלחמה למעשה בין שני הדגים, מתבצעת ראש בראש בין הקרסים העליונות לתחתונות, במצב הזה קיים סיכויי לשבירה\פתיחה של קרס או פיצוץ של אחד האסיסטים או עליון או תחתון טבעות ספליט שנפתחות על מנת להקל, אני יקרא לזה “מערך”.
ישנו מצב נוסף של כוח זהה שפועל על מערך, והוא נעילה של הדג בפה בקרסים בצד אחד של הגיג ובסנפיר גב בחלק האחורי, מצב זה בעייתי ברגע בו הדג תוקף בפניה או סיבוב הקרסים ננעצות בו כאשר הגוף למעשה מכופף, ברגע שהדג מיישר את הגוף הכוחות המערך שלנו מגביל לא את תנועת השחיה מאחר שנקודות הנעילה נקבעו כאשר הגוף היה מכופף, וכאשר הדג רוצה ליישר את הגוף המערך שלנו מתנגד לזה.
למי שמזלזל בכוח הזה שינסה לקחת טונה כמו אלבקור וינסה על ידי חיבוק למנוע ממנה לזוז.
זהו כוח יבש. כוח שפועל על האסיסטים מפיתולי השחיה של הדג אינו זהה כלל לכוח שמופעל בין הדג לרולר במהלך פייט רגיל, מאחר שאין ויסות של הכוח על ידי הרולר או המקל זה 2 נקודות שמפעילות כוח גזירה על כל המערך וגם במצב הזה יתכן כי יפתחו/ישברו קרסים או פיצוץ של המערך בכל נקודת תורפה שתהיה .
בנעילה של דג בצורה רגילה קיימים אמצעים שמורידים את הכוחות .
הדבר הראשון הוא הקלאץ השני הבלנק של המקל שמשמש כבולם זעזועים כמו כן כך גם השוק לידר, וכמובן עצם העובדה שאנו עוצרים את הדג אנו למעשה גורמים לו לשחות במקום סוג של איבוד אחיזה .
בנעילה של 2 מוקדים יבשים ולחץ תמידי הכוחות שמופעלים אדירים בייחוד עם דגים שחיינים חזקים, המערך שלנו לא נועד לעמוד בכוחות האלה .
למי שלא הבין נחזור לטונה שידמיין מה זה לעצור תנועה של שחיה של טונה, בעזרת חיבוק בלתי אפשרי, אבל במים בשחייה הכוחות שונים לחלוטין וכוח השרירים שזזים לצדדים אינו זהה לכוח שהדג מפעיל בשחייה .
כיום הקרס החזקה ביותר בשוק היא ללא ספק Decoy Pike type-R .
אך אין זה פוסל קרסים אחרות שהם טובות מאוד, רוב מקרי הכשל קראו לי בעיקר עם אנטיאסים גדולים ובסיטואציות מורכבות ששם אין שום אפשרות לדעת עם מה באמת התמודדו הקרסים שם למטה .
לרוב אני בוחר קרס לפי דג המטרה ומשתמש גם בחוט אסיסט לפי אותה בחירה .
מאחר ויש המון צורות לגיגים ושינויים באורך קרסים, אני מבצע תהליך פשוט, את הקרסים העליונות אני קושר תמיד באותו אורך סטנדרטי ואת השינוי בהתאמה לגיג אני מבצע לפי הגיג עצמו ומשאיר את הגיג בתיק עם הקרסים התחתונות בלבד.
דבר זה יחסוך איבוד זמן דייג יקר ובהנחה כי התאמתם את כל הגיגים לפי אותו אורך של חוט אסיסט עליון, ניתן לבצע החלפה מהירה של הגיגים כאשר הגיג שנשלף מהתיק בזמן דייג כבר מצוייד בקרסים תחתונות תואמות .
מקווה שמאמר זה סייע למי שחיפש מידע .
מה שנשאר זה לקשור ולצאת לדוג .





